Koreográfusok és tanárok

Lovászi Orsolya – LDG alapító / Koreográfus

 

1982. március 5-én születtem Budapesten. 10 éves korom óta táncolok, az ikertestvéremmel tanultam az első lépéseket. A latin táncok volt a szerelem, de a standard táncokba is belekóstoltam “A” osztályig. A középiskolai tanulmányaimat a Modell Divat Szakközépiskolában kezdtem és mint női ruhakészítő fejeztem be.

A show-biznisz világába véletlenül csöppentem a versenytánc világából, ahol már a legjobbak között tartottak számon. Szerettem versenyezni, de igazán a show világa vonzott mindig is. Félénk kislány voltam, viszont a színpad és a parkett olyan biztos terepet jelentett, ahol bárkivé válhattam.

Imádtam szerepelni, hittem, hogy ezzel valamit adhatok az embereknek, hogy átadhatom azokat az érzéseket, amik bennem felszínre törtek. 2012-ben kaptam meg a diplomámat, mint okleveles táncpedagógus. Még ebben az évben beneveztem a “Csillag születik” televíziós tehetség kutató műsorba. Négy párossal indultunk és folyamatosan lépdeltünk előre a válogatókon. Valc Szabolccsal és a csapattal készítettük a koreográfiákat, én pedig varrtam a kosztümöket. Bekerültünk az első élő show-ba. Onnan tovább nem jutottunk, viszont egy olasz ügynök meglátta a demóvideónkat, és innen ráléphettünk a világot jelentő deszkákra.

Luxushajóra mehettünk dolgozni, egy világ körüli útra kaptuk meg az első szerződésünket, ami életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. Szabolccsal kezdtük a vállalkozást, mára viszont egyedül vezetem a cégemet. Táncosaimmal, tanáraimmal, egy stylist-tal és az asszisztensemmel együtt folyamatosan dolgozunk a csapat sikeréért. Felkutatjuk a táncosokat, felkészítjük őket testileg és lelkileg a hajózásra vagy az adott szárazföldi munkára. Tánctermünkben betanítjuk a show-kat és kosztümöt készítünk a saját varrodánkban. Segítünk a papírok intézésében. A szerződések alatt folyamatosan tartjuk a táncosokkal és a szülőkkel is a kapcsolatot. Évek óta sikerre visszük a produkciókat, és elégedett partnerek távoznak és térnek vissza hozzánk.

Hiszek a folyamatos változásban, fejlődésben. Hiszek az emberekben, és a belső értékekben. Imádom a kihívásokat, a problémák pedig azért vannak, hogy megoldjuk őket. A pohár mindig félig teli van. Imádom a kosztümöket, a fényeket, a zenét, a táncot, a tapsot, minden, ami show. Nagyon büszke és hálás vagyok a kollégáknak, akikkel az elmúlt években együtt dolgoztam és dolgozunk folyamatosan, és akik segítenek sikerre vinni ezt a vállalkozást. Alig várjuk, hogy önöket is új partnerünkként köszönthessük.

Orsi

Balogh Richárd – Táncos/Koreográfus

2016-ban csatlakoztam a céghez, ahol a munka 80%-át a hajókon végezzük, mint tánctanár (napi 1-2 és táncóra) illetve mint táncos (esti show-k). Emellett az ezeket megelőző munkálatokban veszek részt – próbák esetenkénti lebonyolítása, koreográfiák készítése.

2003-2010 között versenytáncoltam – Standard, Latin és Tíztánc kategóriában  -amit Ifjúsági “A “ kategóriában hagytam abba, valamint 2010-2012-ig standard formációs táncosként versenyeztem.

Eredményeim:

16 első helyezés, 13 második helyezés és 11 harmadik helyezés klubközi és nemzetközi versenyeken.

2009-ben Tíztánc ranglista I. hely, Latin Magyar bajnoki V. hely, Standard Magyar bajnoki VI. hely, Tíztánc Magyar bajnoki IV. hely

2011-ben Standard Formációs Világbajnokság VIII. hely

2012-ben Standard Formációs Magyar Bajnokság I. hely

2012-ben Standard Formációs Világbajnokság VIII. hely

Tanult táncstílusok: Társastánc (fő profil), modern, klasszikus balett, flamenco, sztepp, argentin tangó, illetve akrobatika.

További Munkáim:

2012-2016 Békéscsabai Jókai Színház – koreográfus, táncos- és statisztaszerepek

 • Jókai Mór- Kőszívű Ember Fiai (Rendező: Seregi Zoltán, koreográfus: Kerekes Judit) – táncos, statiszta
 • Dumas-Pozsgai-Szomor-Monte Cristo grófja (Rendező: Szomor György, koreográfus: Fejes Kitty) – táncos, statiszta
 • Magyar Drámaíró verseny- Donorszívek (Rendező és koreográfus: Bozsik Yvett) – táncos, statiszta
 • Neil Simon-Marvin Hamlisch- Kapj el! (Rendező: Seregi Zoltán, koreográfus: Kerekes Judit) – táncos
 • Shakespeare – Lear Király (Rendező: Cris Rolls) – statiszta
 • Kulcsár Lajos – Zserbótangó (Rendező: Seregi Zoltán) – tangó koreografálása
 • Arany János-Zalán Tibor – Toldi (Rendező: Tege Antal, koreográfus: ifj. Mlinár Pál) – táncos
 • Ulrich Hub – Nyolckor a bárkán (Rendező: Koleszár Bazil Péter, koreográfus: Kriszt László) – táncos, koreográfus asszisztens
 • Szörényi Levente-Bródy János – István a király (Rendező és koreográfus: Zsuráfszky Zoltán) – táncos
 • Kurt Weill- Bertolt Brecht – Koldusopera (Rendező: Katkó Ferenc, koreográfus: Fejes Kitty) – táncos, statiszta
 • Gyulai Várszínház: Zalán Tibor – A fáklya kialszik (Rendezte: Csiszár Imre) – statiszta
 • Szombathelyi Weöres Sándor Színházban: Dés László-Geszti Péter-Békés Pál – Dzsungel könyve (Rendező: Horgas Ádám, koreográfus: Bodor Johanna) – táncos
 • Frederico Garcia Lorca- Bernarda Alba Háza (Rendezte: Béres László, koreográfus: Bajnay Beáta) – koreográfus asszisztens, táncos
 • Land of Music „LOM” (Összeállító: Nagy Róbert, koreográfusok: Mlinár Péter, Balog Richárd) – táncos és koreográfus
 • Kicsi Gesztenye Klub /megjelenés időpontja 2016. márc. 20./(Tv-ben megjelenő mesesorozat, Producer: Dobrádi Ákos, Rendező: Fige Attila) – táncos és színészi feladatok, a”Lufipofi” karakter megformálása